Fordelen med at delelease
din drømmebil


Find bilIndhent tilbud

Deleleasing også kaldet splitleasing

Deleleasing er et alternativ til erhvervsleasing: Her deles kontrakten imellem virksomheden og den ansatte, og alle omkostninger til leasingaftalen fordeles ud fra de kørte kilometer. En elektronisk kørebog holder styr på turene, og er 20% af kørslen privat, dækker den ansatte kun de 20% af leasingomkostningerne. De resterende 80% betales af virksomheden.

Deleleasing er reelt den mest retfærdige form for firmabils-aftale der findes, for man betaler for præcis den andel man selv har forbrugt. Der er der ved deleleasing ingen beskatning af ”fri bil”!

Der er tale om store fordele for såvel virksomheden som den ansatte. Som virksomhed får du reduceret dine omkostninger med den ansattes andel. Som ansat får du en egenbetaling af din egen andel af leasingomkostningerne, og til gengæld slipper du får beskatning af fri bil.

Er deleleasing altid en god idé? Svaret er nej! Dels er der omkostninger forbundet med at administrere aftalerne, dels mister den ansatte muligheden for skattefri kørselsgodtgørelse.

Generelt gælder følgende guidens:

  1. Hvis du kører mange erhvervskilometer i en billig bil, som også er relativt billig at holde kørende, så skal du have bilen privat, og så modtage skattefri kørselsgodtgørelse.
  2. Hvis du har meget privatkørsel, så er det en fordel – for dig som bruger – at vælge en firmabil. Formelt skal 10% af din kørsel dog være firmarelevant. Du bliver godt nok beskattet af ”fri bil”, og du skal bare være tilfreds alligevel, for du vil stort set aldrig kunne finansiere en privat bil for din netto-beskatning af firmabilen.
  3. Hvis du kører mange erhvervskilometer i en dyr bil, eksempelvis en Porsche, så vil deleleasing være oplagt. Hvorfor? Som firmabil vil du blive flået i skat af fri bil, og som privatbil vil den skattefri kørselsgodtgørelse slet ikke kunne dække dine reelle omkostninger til bilen. Og ja – langt de fleste af vores deleleasingaftaler er på biler til kr. 700.000 og opefter, og der er også mere reglen end undtagelsen, at det typisk er virksomhedsejeren der kører i bilen.
Er du virksomhedsejer, så kontakt AutoWise for en snak om Deleleasing og nogle af de andre afskrivningsmæssige fordele du kan opnå.

Traditionel privatleasing svarer til at leje en bil. Du leaser bilen i en aftalt periode, hvor du må køre et maksimalt antal kilometer. Når aftalen slutter afleveres bilen, og du afregnes for eventuelle skader og overkørte kilometer. Du kan som udgangspunkt ikke overtage bilen.

Denne leasingform er den mest udbredte for nye biler, og er særlig egnet til kunder der kender deres kørselsbehov, og kan ”nøjes” med en standardbil.

Ved AutoWise Flexleasing leaser du også bilen i en aftalt periode, og du må i princippet køre de kilometer du ønsker, til gengæld er bilens stand og værdi dit ansvar – helt som når du køber en bil. Leasingaftalerne kan som udgangspunkt altid gentegnes for en ny periode, hvis du ønsker det.
Denne leasingform er den mest udbredte ved brugte biler, dels fordi den giver nogle afgiftsmæssige besparelser, dels fordi den muliggør import af biler fra eksempelvis Tyskland, hvor bilerne er billigere og bedre udstyret.

Når kontrakten slutter, og du ikke ønsker at gentegne, så skal du anvise en køber af bilen, som skal have et CVR-nummer – altså være en virksomhed. Det er også altid muligt – og oftest nemmest – at ”sælge” sin bil til en ny bruger: så overtager brugeren resten af din leasingkontrakt.

Afgiften beregnes efter regler fastsat af SKAT/Motorstyrelsen, som varierer efter bilens tekniske specifikationer, og som mest af alt tager udgangspunkt i bilens ”markedspris”. Denne markedspris fastsættes ved at sammenligne med tilsvarende biler på markedet. For nye biler skal denne markedspris genberegnes efter 4 måneder, og ved brugte biler skal den beregnes hver aftalestart.

En bil du leaser privat, må benyttes af resten af din husstand. Vær opmærksom på, at der kan være særlige forsikrings-forbehold ift. førerens alder.

Hos AutoWise kan du frit vælge forsikringsselskab. Bilen skal altid være kaskoforsikret, og det er dit ansvar som leasingtager, at bilen er korrekt forsikret. I vores samarbejde med Nordea kan vi tilbyde et meget attraktivt forsikringsprodukt igennem Sønderjysk Forsikring og Købstædernes Forsikring (v. deleleasing).

Ja – du kan selv både finde, købe og hjemtage bilen, og det har vi også enkelte kunder der selv klarer. Det er dog typisk kunder, der kan købe bilen ind i egen virksomhed, så bilen bevares ”momsfri”, og det er en vigtig forudsætning, hvis vi taler biler i prisniveauet (på gaden i Danmark) på kr. 400.000 +

De fleste kunder der finder en bil i Tyskland, sender os et link på bilen, og så klarer vi den derfra.

Du skal være dansk statsborger, have en dansk adresse, og så skal du kreditgodkendes i forhold til den specifikke bil. Kreditgodkendelsen foregår ved indsendelse af ID (kørekort + sundhedskort), udfyldt samtykkeerklæring, årsopgørelse og tre sidste lønsedler – alternativt give Nordea Finans adgang til din skattemappe.

Du må som udgangspunkt køre lige så meget du vil. I din kontrakt angives dog et kilometertal – de fleste har 20.000 km – og ud fra dette har vi estimeret en restværdi, altså den værdi du hæfter for aftalens afslutning. Hvis du vælger at køre40.000 km, så er bilen selvsagt mindre værd. 

Vigtigt: såfremt aftalen misligholdes og bilen inddrages, så kan Nordea Finans kræve afregning for overkørte kilometer.

Nej. Du er som leasingtager forpligtet til selv at afholde service af bilen der opfylder fabrikantens anvisninger.

Der er ingen fast formel for værditab, men typisk regnes med ca. 20% det første år ved normalkørsel.

Ved udløb skal der ske én af to muligheder: Du kan vælge at indgå en ny leasingaftale for en ny periode, eller du kan anvise en køber til den aftalte restværdi. Hvis du ved, at du ikke er interesseret i at gentegne bilen, så kontakt os i god tid, så vi kan drøfte mulighederne: Finde en ny bruger til bilen som vil lease den efter dig, eller finde en køber til bilen.

Privatleasing

bbPress is a forum software with a twist from the creators of WordPress. Easily setup discussion forums inside your WordPress powered site.

Erhvervsleasing

Although the plugin is not included as part of the theme (other than the Layerslider Plugin, which is) the theme will show an extra template builder element for the Slider Revolution Plugin for easier integration with our layouts. No Matter with Layer Based Slider you prefer, we got you covered!

Deleleasing

MÅNEDLIG YDELSE
DDK 2.800 pr. måned

Leasing periode: 12-24 måneder
Kilometer inkluderet: 24.000 km/år
Ansvar-og kaskoforsikring: Inkluderet
Service: Inkluderet
Udbetaling:
Dipositum:
Halvårlig grøn afgift: DDK 0 kr.

El og hybridbiler

Although the plugin is not included as part of the theme (other than the Layerslider Plugin, which is) the theme will show an extra template builder element for the Slider Revolution Plugin for easier integration with our layouts. No Matter with Layer Based Slider you prefer, we got you covered!

Har du spørgsmål?

Send os en besked via vores kontakt formular, så vi vil kontakte dig hurtigst mulig. Du er også velkommen til at kontakte os direkte på 40 80 86 00.