Rådgivning

Det er heldigvis nemt at købe eller lease en hvilken som helst bil. Fordelen ved at benytte AutoWise er, at vi ikke på forhånd har et ønske om, hvilken bil du skal vælge. Du kan frit spille bold med os om, hvilken bil det skal være, og om du skal købe eller lease. Det er selvfølgelig dig der bestemmer, og du kan vælge fra alle hylder. Kun finansieringen er givet på forhånd, og den er med Nordea ved både lån og leasing.

1. Bilønsker og budget: Udfyld kontaktformularen, eller ring på 40 80 86 00. Vi stiller mange spørgsmål, og det er din sikkerhed for, at dine bildrømme opfyldes.

2. AutoWise udarbejder forslag/tilbud:
Det drøfter vi over telefonen, virtuelt eller ved et møde hos os i Ballerup.

3. Kontrakt og levering: Fra underskrevet kontrakt til levering går der normalt 2-4 uger, men det kan sagtens tilpasses dit særlige behov.

Velkommen til AutoWise – vi glæder os til at hjælpe dig

Skal du købe eller lease?

AutoWise henvender sig til premium-segmentet, og derfor vælger langt størstedelen af vores kunder at lease deres bil. Med leasing binder du færre penge i din bil, blandet andet fordi man ved leasing kun betaler en forholdsmæssig del af bilens afgift (som forsat udgør størstedelen af almindelige bilers pris), men kun køber afgift for den periode leasingaftalen løber

Til gengæld betaler du moms af alle dine leasingydelser, og hvis du er privatperson, har du intet fradrag for moms. Med et billån betaler du ikke moms af dine afdrag, så her trækker matematikken den modsatte vej. Der er altså mange faktorer der afgør, om du bør købe eller lease. Derfor har du brug får en uvildig rådgivning, der sikrer dig den bedste løsning, og den er du sikret hos AutoWise.

AutoWise tilbyder både leasing og almindelig bilfinansiering, og vi har siden 2014 ydet rådgivning til de kunder bankerne har sendt os. Vi har med bankerne ”blandet blod” på, at vi altid skal kunne retfærdiggøre/dokumentere vores anbefaling. Derfor har vi heller ingen indkøbte lagerbiler – det er din sikkerhed for, at vi ikke kun anbefaler de varer vi har på hylderne.

Jo billigere bil, og jo mindre værdi/afgiftstab, desto mere taler for, at du blot skal​ ​købe​ ​bilen. Hvis bilen er stort set afgiftsfri – fx som elbil – så kan bedst betale sig at​ ​købe bilen.​

Fordi der kun købes afgift til bilens kontraktperiode, så vil det samlede værditab være mindre, end hvis du havde købt bilen med fuld afgift. Du har også mulighed for selv at overtage bilen efter endt leasingperiode, eller fortsætte med en ny leasingaftale, som normalt bliver billigere efter hver gentegning. Den dag bilen skal videre, så er mulighederne større end hvis du have købt bilen med fuld afgift, da bilen nu kan afsættes over hele Europa uden afgift og moms.

Som virksomhed har man oftest et ønske om at minimere kapitalbindingen, og der er tilmed fradragsret for leasingydelserne. Desuden har virksomheden selv for hvidpladebiler et delvist fradrag for momsen.

Som ansat/bruger af bilen vil man som udgangspunkt opnå en lavere beskatning af firmabilen. Ved dyrere biler forstærkes denne fordel betydeligt, hvis bilen er fyldt 36 måneder. Og husk … jo mere privat du bruger din firmabil, desto større fordel har du!

Ja – du kan selv både finde, købe og hjemtage bilen, og det har vi også enkelte kunder der selv klarer. Det er dog typisk kunder, der kan købe bilen ind i egen virksomhed, så bilen bevares ”momsfri”, og det er en vigtig forudsætning, hvis vi taler biler i prisniveauet (på gaden i Danmark) på kr. 400.000 +

De fleste kunder der finder en bil i Tyskland, sender os et link på bilen, og så klarer vi den derfra.

Du skal være dansk statsborger, have en dansk adresse, og så skal du kreditgodkendes i forhold til den specifikke bil. Kreditgodkendelsen foregår ved indsendelse af ID (kørekort + sundhedskort), udfyldt samtykkeerklæring, årsopgørelse og tre sidste lønsedler – alternativt give Nordea Finans adgang til din skattemappe.

Du må som udgangspunkt køre lige så meget du vil. I din kontrakt angives dog et kilometertal – de fleste har 20.000 km – og ud fra dette har vi estimeret en restværdi, altså den værdi du hæfter for aftalens afslutning. Hvis du vælger at køre40.000 km, så er bilen selvsagt mindre værd. 

Vigtigt: såfremt aftalen misligholdes og bilen inddrages, så kan Nordea Finans kræve afregning for overkørte kilometer.

Nej. Du er som leasingtager forpligtet til selv at afholde service af bilen der opfylder fabrikantens anvisninger.

Der er ingen fast formel for værditab, men typisk regnes med ca. 20% det første år ved normalkørsel.

Ved udløb skal der ske én af to muligheder: Du kan vælge at indgå en ny leasingaftale for en ny periode, eller du kan anvise en køber til den aftalte restværdi. Hvis du ved, at du ikke er interesseret i at gentegne bilen, så kontakt os i god tid, så vi kan drøfte mulighederne: Finde en ny bruger til bilen som vil lease den efter dig, eller finde en køber til bilen.