Bliv lidt klogere på
splitleasing

Deleleasing er et alternativ til erhvervsleasing: Her deles kontrakten imellem virksomheden​ ​og den ansatte, og alle omkostninger til leasingaftalen fordeles ud fra de kørte kilometer. En​ ​elektronisk kørebog holder styr på turene, og er 20% af kørslen privat, dækker den ansatte​ ​kun de 20% af leasingomkostningerne. De resterende 80% betales af virksomheden.

Deleleasing er reelt den mest retfærdige form for firmabils-aftale der findes, for man betaler​ ​for præcis den andel man selv har forbrugt. Der er der ved deleleasing ingen beskatning af​ ​”fri bil”!​ ​

Der er tale om store fordele for såvel virksomheden som den ansatte. Som virksomhed får​ ​du​ ​reduceret dine omkostninger med den ansattes andel. Som ansat får du en egenbetaling​ ​af din egen andel af leasingomkostningerne, og til gengæld slipper du får beskatning af fri​ ​bil.

Se under FAQ hvornår det kan betale sig at benytte Splitleasing.​ ​Er du virksomhedsejer, så kontakt AutoWise for en snak om Deleleasing, og nogle af de​ ​andre afskrivningsmæssige fordele du kan opnå.

1. Hvis du kører mange erhvervskilometer i en billig bil, som også er relativt billig at holde kørende, så bør du vælge at have bilen privat, og så modtage skattefri kørselsgodtgørelse.

2. Hvis du har meget privatkørsel, så er det en fordel – for dig som bruger – at vælge en firmabil. Formelt skal 10% af din kørsel dog være firmarelevant. Selvom du bliver beskattet af ”fri bil”, så er det alligevel en fordelagtig løsning, for du vil stort set aldrig kunne finansiere en privat bil for den pris, som din (netto) beskatning udgør af firmabilen. Såfremt din firmabil indeholder en egenbetaling, så skal nettoværdien heraf modregnes.

3. Hvis du kører mange erhvervskilometer i en dyr bil, eksempelvis en Porsche, så vil deleleasing være oplagt. Hvorfor? Som firmabil vil du blive flået i skat af fri bil, selvom du har begrænset privat glæde af bilen. Som privatbil vil den skattefri kørselsgodtgørelse slet ikke kunne dække dine reelle omkostninger til bilen. Og ja – langt de fleste af vores deleleasingaftaler er på biler til kr. 700.000 og opefter, ligesom det mere er reglen end undtagelsen, at det typisk er virksomhedsejeren der selv kører i bilen.

Så ændrer din betaling sig​ ​tilsvarende. Hvis aftalen er lavet med 70% erhvervskørsel, og det​ ​ændrer sig til 80%, så​ ​stiger virksomhedens betaling, og din private andel falder tilsvarende (+​ ​moms).

Ikke-registreret kørsel betragtes som privatkørsel, og manglende registrering giver 100% privatbetaling.

Ved indgåelse af en​ ​Splitleasingkontrakt kan du vælge hvilke brændstofkort der skal tilknyttes​ ​aftalen – de bruges​ ​til hver tankning. Ved service og andre indkøb til bilen, skal administratoren​ ​faktureres​ ​beløbet.

Den elektroniske kørebog (obligatorisk)​ ​skal minimum én gang om måneden være opdateret for​ ​fakturering. Vi anbefaler, at man​ ​opdatere sin kørebog hver uge.